Przegląd
Usuwanie danych dla NB Social i Meta-Connect – przegląd
Jeśli chcesz usunąć połączenie z Facebookiem lub Instagramem utworzone przez NB Social albo zlecić usunięcie zapisanych danych aplikacji, poniżej znajdziesz przewidziane do tego kroki.
1. Rozłącz połączenie w WordPress
Administrator może usunąć połączenie bezpośrednio w WordPress w NB Social > Ustawienia > Meta / Facebook, korzystając z funkcji Rozłącz połączenie. Spowoduje to usunięcie z aktywnej konfiguracji informacji o połączeniu dla Facebooka i Instagrama zapisanych w NB Social.
2. Cofnij dostęp aplikacji w Meta
Dodatkowo zalecamy cofnięcie dostępu na Twoim koncie Meta lub Facebook. Odbywa się to w ustawieniach udostępnianych przez Meta dla połączonych aplikacji, integracji biznesowych lub uprawnień stron. Dopiero to zapewnia, że istniejące tokeny lub uprawnienia nie będą dalej wykorzystywane również po stronie platformy.
3. Wniosek o usunięcie do Net-Base
Jeśli chcesz złożyć wyraźny wniosek o usunięcie, wyślij wiadomość na adres z tematem Usunięcie NB Social / Meta-App. W miarę możliwości podaj:
- dotyczącą stronę na Facebooku lub Instagram Business-ID
- kontekst połączenia, o ile jest znany
- możliwość kontaktu w razie pytań
Zweryfikujemy wniosek i usuniemy dotyczące go dane aplikacji w ramach możliwości technicznych i prawnych.
4. Co zostanie usunięte
W ramach usunięcia usuwamy w szczególności zapisane przypisania stron i kont, tokeny, techniczne dane połączeniowe oraz, o ile to możliwe, powiązane z nimi specyficzne dla aplikacji wartości konfiguracyjne. Posty opublikowane już na Facebooku lub Instagramie pozostają tym nieobjęte i w razie potrzeby muszą zostać usunięte bezpośrednio na danej platformie.
5. Pytania
W przypadku pytań dotyczących danych połączenia, usunięcia lub realizacji praw możesz skontaktować się z nami pod adresem lub przez stronę kontaktową.
Dodatkowe wskazówki znajdziesz na stronie ochrony danych dla NB Social i Meta-Connect oraz w ogólnej polityce prywatności.