Prehľad
Vymazanie údajov pre NB Social a Meta-Connect – prehľad
Ak chcete odstrániť pripojenie na Facebook alebo Instagram vytvorené cez NB Social alebo dať vymazať uložené údaje aplikácie, nižšie nájdete na to určené kroky.
1. Odpojenie vo WordPress
Administrátor môže pripojenie odstrániť priamo vo WordPress v časti NB Social > Nastavenia > Meta / Facebook cez funkciu Odpojiť pripojenie. Tým sa z aktívnej konfigurácie odstránia informácie o pripojení pre Facebook a Instagram uložené v NB Social.
2. Odvolanie prístupu aplikácie v Meta
Dodatočne odporúčame odvolať prístup vo vašom účte Meta, resp. Facebook. Urobíte to cez nastavenia pre prepojené aplikácie, business integrácie alebo oprávnenia stránok, ktoré poskytuje Meta. Až tým sa zabezpečí, že existujúce tokeny alebo oprávnenia nebudú ďalej používané ani na strane platformy.
3. Žiadosť o vymazanie na Net-Base
Ak chcete podať výslovnú žiadosť o vymazanie, pošlite, prosím, správu na s predmetom Vymazanie NB Social / Meta-App. Prosím, uveďte pritom, pokiaľ je to možné:
- dotknutú Facebook stránku alebo Instagram Business-ID
- súvislosť pripojenia, pokiaľ je známa
- kontaktnú možnosť pre doplňujúce otázky
Žiadosť preveríme a dotknuté údaje aplikácie vymažeme v rámci technických a zákonných možností.
4. Čo sa vymaže
V rámci vymazania odstránime najmä uložené priradenia stránok a účtov, tokeny, technické údaje pripojenia a podľa možností s nimi súvisiace, aplikáciou špecifické konfiguračné hodnoty. Príspevky už zverejnené na Facebooku alebo Instagrame tým nie sú dotknuté a v prípade potreby ich treba odstrániť priamo na príslušnej platforme.
5. Otázky
V prípade otázok k údajom pripojenia, vymazaniu alebo uplatňovaniu práv nás kontaktujte na alebo cez kontaktnú stránku.
Doplňujúce informácie nájdete na stránke ochrany osobných údajov pre NB Social a Meta-Connect ako aj vo všeobecnom vyhlásení o ochrane osobných údajov.